facebookSindicacio

MÉS per Sant Jordi

Catorze mesos després

perejoan | 09 Desembre, 2016 18:17

Catorze mesos després dels govens de progrés hi ha moltes opinions a dir. No les comentarem totes. Durant aquest temps MÉS ha fet moltes coses. Moltes sí. Insuficients per alguns. No suficients del tot, fins i tot per a nosaltres mateixos que voldríem un poble, un municipi, un país (Mallorca-Illes Balears)... i un món molt millor. Totalment mal fetes o en gran part mal fetes per altres. En tot cas, tot opinions democràtiques.

En un article com aquest no podem parlar de tot. De tota manera, està clar que hi ha moltes coses que no funcionen i no les comparam especialment amb les que no funcionaven fa catorze mesos i mig o vint...

El que no es pot negar des d'un punt de vista objectiu és que s'està fent molta feina i que encara no basta. I una altra cosa, tampoc, que els nostres polítics de les diferents coalicions de govern a Palma, Consell de Mallorca i govern de les Illes Balears treballen en cos i ànima per fer que visquem millor.

La paraula polític està molt devaluada davant molta de gent. No dubtam que n'hi ha hagut molts de polítics que han fet punts per això. Però molts més han fet punts per poder confiar amb ells. En tot cas, aquestes coses es veuen en perspectiva històrica molt més que en el dia a dia. El dia a dia no ens deixa veure moltes coses perquè la immediatesa no va a favor de la política ni de l'objectivitat. Tenim els pressuposts que tenim i els deutes que tenim. Els tenim perquè els deutes de les institucions públiques són els nostres deutes. I els pagam, i tant... En imposts i en qualitat i quantitat de serveis.

Dit això, des de MÉS continuarem treballant, tant com sapiguem, i segurament amb algunes errades, perquè, en primer lloc Sant Jordi o tot el Pla de Sant Jordi, sigui un lloc de cultura, civisme, netedat, benestar i justícia per a tothom; tan nascuts aquí com nouvinguts.

Només demanam que també col·laborem totes les dones i homes, de qualsevol edat. L'ajuntament ha de vetlar per fer net, els ciutadans i ciutadanes per no embrutar. L'ajuntament ha de frenar les deposicions dels cans pels carrers i camins i parets. Els propietaris de cans han d'evitar que embrutin. En definitiva tothom ha de fer la seva feina, tothom té uns drets i uns deures.

I és cert que de vegades la depuradora no funciona bé. Que els renous de l'aeroport ens perjudiquen especialment. I també és cert que segons quins problemes són competència política nostra i d'altres del govern central. I, siguin d'allà on siguin hem treballat des dels inicis de la democràcia, i treballam, per arreglar-los. Sempre que poguem perquè és cosa d'aquí, o ens deixin perquè són cosa de Madrid (centre del govern de l'estat).

Tenim contenidors en mal estat però que de moment serveixen. L'any que ve, al segon semestre, se n'han de comprar uns 8.000 per a tota Palma. Tenim un punt verd devora la depuradora de Sant Jordi (per cert construït durant el passat govern del PP). Tenim un passeig a Sant Jordi en mal estat (per cert construït durant un govern del PP) que hem d'arreglar i que no serà fàcil per la complexitat que té i el que val fer-ho. Tenim una recollida de trastos setmanal (els trastos que EMAYA especifica s'han de deixar al carrer en un lloc visible i que no destorbi, de les 20 a les 22 de cada dijous). I si hi ha problemes ens els podeu fer arribar als membres de l'agrupació de MÉS que els transmetrem on calgui. També els podeu enviar a través de correu-e a emaya@emaya.es o al 010 o al 900724000. També hi ha una App d'EMAYA.

Amb tot, des de MÉS no només volem fer feina sobre medi ambient, neteja, contaminació, urbanisme o infraestructures. Tenim un triple repte. Molins i patrimoni etnogràfic i arqueològic, Ruta ciclocultural i Parc agrari. En tots aquests fronts feim feina i esperam oferir resultats en terminis tan breus com siguin possibles.

En tot cas, aquest blog està obert a les vostres opinions i crítiques sempre que siguin respectuoses i vagin signades i degudament indentificades. Qui vulgui enviar-nos un article  ho pot fer a l'adreça mesperpladesantjordi@gmail.com

Tomeu Carrió

 

 

Categoria: Article d'opinió. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.