facebookSindicacio

MÉS per Sant Jordi

Proposta de Ruta ciclocultural per al Pla de Sant Jordi

perejoan | 31 Agost, 2016 04:04

 

Pla de Sant Jordi. Proposta de Ruta Ciclocultural aprofitant els camins existents i algun de nou. Tota aquesta ruta és compatible amb el carril bici que hi ha a tota la Platja de Palma i, amb nous carrils bici per connectar amb Palma o amb la Platja

Un els eixos principals del programa de MÉS ha estat la recuperació i potenciació del Pla de Sant Jordi. Fins ara totes les administracions o bé s'han oblidat de l'horta de Palma i els seus pobles, o bé han donat caramel·lets en forma de piscina, centre cultural, subvencions...

El que interessa és preservar i potenciar la riquesa cultural i l'agrícola del Pla de Sant Jordi com a única manera d'explotar dignament una terra que pot donar grans beneficis econòmics i de qualitat de vida als palmesans en general i als habitants dels pobles de Pla de Sant Jordi en particular, en combinació amb la seva zona costanera i turística de la Platja de Palma.

Sant Jordi, s'Aranjassa, es Pil·larí, ses Cadenes, sa Casa Blanca, Son Ferriol, s'Hostalot són el Pla de Sant Jordi. Però en part, també, geogràficament, ho és tota la part de la Platja de Palma; la mateixa, s'Arenal, Can Pastilla, Coll d'en Rabassa i es Molinar. La Platja de Palma ha d'existir sense girar l'esquena al Pla de Sant Jordi, i una i altre s'han d'interrelacionar de manera sostenible, moderna i productiva. 

El Pla de Sant Jordi no ha de ser l'abocador de Palma ni un lloc que el turisme ignora. Tenim una gran riquesa cultural, etnogràfica, arqueològica, literària, històrica, arquitectònica, paisatgística (ses Fontanelles, els torrents, els horts, els molins i les sínies, les pedreres, els camins, les antigues vies de tren i ponts, les possessions, la toponínia, els glosats, la memòria històrica...). Tenim la platja, Torre d'en Plau, es Carnatge, etc.

En principi la nostra política va encaminada a fer compatible, perquè és necessari, el Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma amb un Pla Integral del Pla de Sant Jordi. Un parc agrari (tenim l'exemple del Parc Agrari del Delta del Llobregat) i una ruta ciclocultural com la que estam treballant per a mostrar a les entitats i empresaris, especialment de la petita i mitjana empresa, i que oferim en un petit mapa aquí mateix.

El potencial cultural, educatiu (rutes didàctiques), i econòmic és molt interessant i necessari per canviar el model de la nostra illa.

Categoria: Pla de Sant Jordi. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.